Fysio

Fysioterapiasta apua raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Fysioterapeuttimme on tukenasi tarjoten apuaan kokonaisvaltaisesti joko ennaltaehkäisten tai kuntouttaen. Muistathan, että lääkärin lähetteellä olet oikeutettu myös Kelan tukeen fysioterapiasta.

Fysioterapia raskausaikana

Raskausaikana kehon asento muuttuu ja kudosten rasitus voivat aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Yleisimpiä raskausajan pulmia ovat raajojen puutumisoireet, selän ja lantion kiputilat ja virtsanpidätyksen ongelmat. Vaikka raskaus altistaa tietyille oireille, se ei kuitenkaan tarkoita etteikö ongelmia voisi hoitaa tuloksellisesti myös raskausaikana.

Fysioterapia raskauden jälkeen

Raskauden ja synnytyksen aikana tapahtuneiden kehon muutostilojen aiheuttamia vaivoja voidaan hoitaa ja kuntouttaa myös synnytyksen jälkeen. Fysioterapeutti pyrkii vastaamaan synnyttäneiden naisten tarpeisiin liittyen mm. toiminnallisiin lantionpohjan vaivoihin, vatsalihasten erkaumaan ja sektioarpien käsittelyyn. Esimerkiksi virtsankarkailu on yleinen vaiva synnyttäneille naisille, mutta se on useimmiten täysin hoidettavissa. Fysioterapia edistää myös kehon palautumista raskausajasta ja synnytyksestä sekä lisää äidin hyvinvointia ja jaksamista arjessa.

Raskausajan sekä synnytyksen aiheuttamia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja voidaan kuntouttaa vielä vuosia raskauden ja synnytyksen jälkeen, joten koskaan ei ole liian myöhäistä tulla fysioterapeutin vastaanotolle.

Hieronta

Hieronta sopii myös naisille koko raskauden aikana sekä heti synnytyksen jälkeen kehonhuoltoon ja rentoutukseen. Raskausaikana voimme hieronnallisilla käsittelyillä helpottaa mm. iskias-vaivoja, selkäkipuja, lantion alueen kipuja sekä rannekanavaoireyhtymän oireilua ja turvotuksia.

Osana asiakkaan hoitokokonaisuutta hieronnassa käytetään myös passiivisia venytyksiä, mobilisointia ja liikeharjoitteita. Tarvittaessa voidaan tukitoimina käyttää myös kinesioteippausta ja muita hoitomuotoja parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Hierojiltamme saat myös kotihoito-ohjeita, jotta voit itse osallistua kehosi tehokkaaseen huoltamiseen.

Kokonaisuuden hierojat ovat kaikki koulutettuja ja meidät löydät Valviran rekisteristä. Vain koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö ja täten oikeutettu potilasvakuutukseen.

Gua Sha -kampaus

Gua Sha on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jossa öljyttyä iho käsitellään luusta, kivestä tai muovista valmistetulla kammalla. Hoito vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa aineenvaihduntaa, mikä edesauttaa kuona-aineiden poistumista kehosta ja aktivoi kehon omaa puolustusjärjestelmää.

Hoito tasapainottaa kehon toimintaa ja lisää energiaa. Hoidosta voit saada apua mm. lihaskireyksiin, päänsärkyyn ja erilaisiin kiputiloihin, myös synnytyskipuihin sekä synnytyksen jälkeen maidon nousuun.

Arpikäsittely

Sektio-leikkauksesta toipuminen vie oman aikansa. Arpi voi tuoda päänvaivaa kivun ja tuntomuutoksien merkeissä.  Siksi arven käsittely ja oikea kotihoito on ensiarvoisen tärkeää. Arpikäsittely muokkaa pinnallisinta arpikudosta ja vaalentaa näkyvää arpea. Arpikäsittelyllä muokataan joustavaksi arpikudosta, joka edesauttaa koko vatsakapselin lihaksiston palautumista. Arpikäsittelyä voidaan tehdä myös vanhoille arville.

Verkkoajanvarauksestamme löydät kaikkien toimijoidemme palvelut.

Jos et löydä itsellesi sopivaa aikaa ajanvarauksesta tai sinulla on muuta kysyttävää palveluistamme, otathan rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse!
Puhelin: 010 5818920, mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© Copyright Liiketila KokoNaisuus 2019. All Rights Reserved.
Viipurintie 35, 13210 Hämeenlinna. Puhelin: 010 5818920. Mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Webdesign: MI Suunnittelu